Qui som

Superheroi(ne)s BCN Day és una iniciativa impulsada per cinc entitats d’acció social, amb la voluntat de donar a conèixer la seva tasca i els projectes que porten a terme.Amb el seu esforç ajuden a persones en risc social, a millorar les seves condicions de vida i la seva inclusió a la societat.

Els fons que es recaptin amb aquesta activitat contribuirán a sostenir els projectes. Podeu consultar els projectes en la secció Causes Socials.

Entitats promotores

Acidh

Acidh te com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb intel·ligència límit mitjançant una atenció integral. Cada any atén unes 500 persones, vetllant per la seva formació i desenvolupament personal, i facilitant la seva participació social. Els serveis inclouen l’educació, habitatge, la inserció laboral, l’atenció clínica i la tutela, al llarg de les diferents etapes de la vida.

www.acidh.org

Afev

Afev és una associació d’origen francès que capta i organitza voluntaris universitaris que ajuden infants i adolescents per reduir les fractures (socials, culturals, cíviques, etc.) de la nostra societat, que afecten sobretot els infants i joves, moltes vegades, en risc d'exclusió social. Actuen contra les desigualtats i el fracàs escolar, per provocar l’obertura cultural, el foment de la llengua catalana i el desenvolupament integral.

barcelona.afev.org

Àmbit Prevenció

La fundació Àmbit Prevenció aten persones consumidores de drogues o amb conductes de risc enfront el VIH i ETS. L’entitat treballa per la dignitat de les persones, la prevenció dels riscos i el suport a la inserció social. També porta a terme una tasca preventiva i de sensibilització, sigui entre col·lectius de risc, o entre adolescents i joves a instituts i altres espais.

www.fambitprevencio.org

Iniciatives solidàries

L’associació Iniciatives Solidàries atén principalment joves en risc d'exclusió social i persones que estan o han estat privades de llibertat. Els programes van orientats a la inclusió social a partir de tres pilars: informació, la formació i l'ocupació. Per a això s'intervé des de la formació integral, desenvolupant itineraris d'inserció sociolaboral individualitzats que atenen a les seves necessitats i dificultats, i que incideixen les línies d'educació bàsica, formació professional, competència personal i interpersonal, informació, orientació i inserció sociolaboral.

www.iniciatives.org

Invia

L’associació Invia actua des de fa 60 anys, atenent dones, infants, adolescents, joves i famílies. El seu àmbit d’actuació comprèn habitatges d’inclusió per a dones en situació de risc i/o violència de gènere i per a joves tutelades i ex-tutelades; inserció i formació per a dones, persones amb discapacitat per augmentar les pròpies oportunitats laborals; atenció a les famílies, orientació i assessorament; processos de mediació en general; atenció psicològica i classes de reforç escolar per infants, adolescents i joves.

www.invia.cat

Entitats associades a

A més de les 5 entitats promotores, que han participat en el programa Reinventa’t a partir del qual sorgeix la iniciativa, i a la qual ECAS dóna suport, Superheroi(ne)s BCN Day és possible gràcies al suport d’institucions, i a la col·laboració de diferents empreses i persones:

Aliances estratègiques amb:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de :

Direcció / Oficina Tècnica

Consultoria Social